Ryżanka czekoladowo-pomarańczowa z mango i orzechami
Menu diety wegetariańskiej
22.05.2023-27.05.2023
Śniadanie
Drugie śniadanie
Sałatka grecka
Obiad
Halloumi w sosie teriyaki, podane z ryżem i warzywami.
Podwieczorek
Zupa krem czosnkowy
Kolacja
Fritatta z papryką i cukinią
Śniadanie
Pasta twarogowa z suszonym pomidorem, podana z bagietką i świeżymi warzywami.
Drugie śniadanie
Wytrawna sałatka owocowa z camembertem i malinowym winegret
Obiad
Vege gołąbki w sosie pomidorowym, podane z puree i surówką
Podwieczorek
Jogurtowy koktajl truskawkowo brzoskwiniowy.
Kolacja
Tarta z brokułem, pomidorem i tofu
Śniadanie
Babeczki jogurtowe z jogurtem straciatella.
Drugie śniadanie
Roladka z tortilli z pastą z awokado
Obiad
Tofu z sosem z czerwonej cebuli podane z kuskusem z pomidorami
Podwieczorek
Chłodnik z botwinką, rzodkiewką i jajkiem
Kolacja
Vege cottage pie z batatami
Śniadanie
Angielskie śniadanie z fasolką w sosie pomidorowym z jajkiem sadzonym, podane z bagietką.
Drugie śniadanie
FIT tarta „Ptasie mleczko”
Obiad
Podwieczorek
Koktajl gruszka, jabłko, seler naciowy
Kolacja
Śniadanie
Sałatka makaronowa ryżyk z jajkiem
Drugie śniadanie
FIT tarta rabarbarowa
Obiad
Wege kotleciki z pieczarkami w sosie chrzanowym oraz kasza gryczana z burakiem
Podwieczorek
Zupa kalafiorowa
Kolacja
Vege paprykarz z ogórkiem kiszonym i pieczywem
Śniadanie
Sałatka makaronowa ryżyk z jajkiem
Drugie śniadanie
FIT tarta rabarbarowa
Obiad
Wege kotleciki z pieczarkami w sosie chrzanowym oraz kasza gryczana z burakiem
Podwieczorek
Zupa kalafiorowa
Kolacja
Vege paprykarz z ogórkiem kiszonym i pieczywem